субота, 15 серпня 2015 р.

ПОВЕРНЕННЯ З ЛІТНІХ КАНІКУЛ, АБО ЯК НАЛАШТУВАТИСЯ НА НАВЧАННЯ?Потихеньку літні канікули закінчуються, і багато учнів замислюються про навчання. Напевно ти майже завжди чекаєш від нового навчального року чогось особливого. Тільки як відійти від бурхливого літнього відпочинку та налаштуватися на навчання? Як, не квапити події та невеликими кроками налаштувати себе на навчальний лад?

Серпень викликає змішані почуття. Начебто ще літо і відпочинок, але заднім числом ти розумієш, що не за горами навчальний рік. Багато учнів хочуть розпочати навчальний рік «з тієї ноги», щоб протягом всього року не було проблем з навчанням. Тільки от мало, хто з них починає хоча б морально готуватися до майбутніх навчальних баталій.

Усі ж думають, що ось літо закінчиться, і я відразу ж налаштуюсь на навчання. Відразу. Моментально. Якби все так моментально відбувалося, то усі люди по клацанню пальців були б мільйонерами. Але, нічого так просто не трапляється. Щоб розпочати навчальний рік «з тієї ноги», потрібно ще в серпні поступово переходити від режиму літнього відпочинку до навчального режиму. Тільки як це зробити?

Внутрішнє налаштування.

Перш за все, вкрай важливе внутрішнє налаштування. Ви повинні не на словах, а всередині себе усвідомити, що відпочинок закінчується, а попереду - трудові навчальні будні. Якщо ви все літо загоряли на пляжі і нічого не робили, то, починаючи з перших чисел серпня, спробуйте зайнятися чимось менш розслаблюючим.

Наприклад, серпень добре підходить для того, щоб зробити нарешті прибирання у власній кімнаті! Буде дуже добре, якщо ви почнете свій новий навчальний рік у прибраній кімнати. По-перше, прибирання дозволить вам звикнути до якогось труду. А по-друге, починати будь-яку справу (у нашому випадку - новий навчальний рік) завжди приємно з комфортною обстановки.

Також, що стосується внутрішнього налаштування, то вам потрібно поступово звикати до режиму підйомів. Влітку ви могли вставати і о 12:00 і о 14:00. Нічні гуляння і т.п. Це зрозуміло. Але пора цю справу потихеньку припиняти і невеликими кроками звикати до режиму дня.

До речі, той факт, що багато студентів не можуть відразу ж налаштуватися на навчальний лад пояснюється тим, що вони, починаючи вже з 1 вересня, приходять на навчання напівсонні. А як кажуть, як зустрінеш новий рік, так його і проведеш.

Тому не повторюйте чужих помилок. Вас ніхто не змушує різко лягати спати дуже рано. Ні. У вас в запасі є час, щоб плавно увійти в режим. Тут найголовніше - це ваше бажання. Адже не важко, кожен день лягати на півгодини раніше, щоб вставати на півгодини раніше. Тим самим ви поступово звикнете прокидатися раніше, і для вас не стане справжнім стресом ранній підйом на лінійку 1 вересня. Не шокуйтє свій організм . Він вам ще знадобиться протягом важкого навчального року.

Інтелектуальний настрій.

Кращий спосіб налаштуватися на навчання - це читання книг.

Не дарма кажуть, що читання - це гімнастика мозку. Дайте йому струс після довгої перерви, а не «шокуючий», раптовий шквал інформації у вересні. Нехай і ваш мозок поступово звикає до розумових навантажень. Починаючи з серпня, почніть читати по кілька сторінок в день будь-якої літератури, яка вам подобається. Було б також непогано, щоб ця сама література яким-небудь чином «контактувала» з вашою спеціальністю.

Якщо ви будете читати, то потихеньку ваша свідомість буде відходити від літнього відпочинку та налаштується на навчальний лад. А вам саме це і потрібно, інакше, навіщо ви читаєте цю статтю.

Не подобається читати книжки? Подобається вивчати англійську? Тоді можете подивитися спеціальні фільми, які дозволять вам підвищити свій рівень знань іноземної мови. І все одно, ви вже на підсвідомому рівні будете поступово налаштовуватися на навчання.

Адже ви ж будете дивитися фільми не заради розваги, а заради того, щоб отримати нові знання, тобто ви будете вчитися. Хоча і в нестандартній формі. Але все одно вчитися.

Читання книг і перегляд навчальних фільмів - це відмінна можливість налаштуватися на навчальний лад. Займайтеся в тому темпі, в якому вам подобається. Тут найголовніше не змушувати себе читати книжки або дивитися фільми. Все має бути за бажанням.

Тільки тоді ви зможете отримувати від читання книг і перегляду фільмів задоволення і при цьому поступово звикати до навчального режиму.

Висновок: Щоб налаштуватися на навчання, не потрібно докладати понад великих зусиль. Достатньо, починаючи з серпня, потихеньку міняти свій літній режим в сторону навчального режиму. Для цього потрібно протягом місяця звикнути до ранніх підйомів.

До всього цього, дайте свойому мізку «потренуватися» перед отриманням шквалу нових знань. Для цього, ви можете кожен день читати по кілька сторінок будь-якої літератури (найкраще - за вашою спеціальністю) або дивитися навчальні фільми.

Виконання усих цих рекомендацій дозволить вам налаштуватися на навчання і 1 вересня прийти до ліцею повними сил для продовження навчання.

БАЖАЮ УСІМ УСПІШНОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ!

Немає коментарів:

Дописати коментар