суботу, 15 серпня 2015 р.

Як налаштуватися на навчання?

 Налаштуватися на навчання іноді так важко! Хочеться гуляти, сидіти за комп’ютером, слухати музику, спілкуватися з друзями, малювати, танцювати, я не знаю, що завгодно робити, тільки не вчитися. Кому ж потрібна та алгебра або англійська мова.

Але вчитися треба! Потрібно не тільки тому, що змушують батьки або вчителі, а тому що, в першу чергу, самим головним чином, це необхідно вам. Ви повинні бути освіченим, розумним людиною. Ви повинні розбиратися в декількох речах. Ось знаєте, як приємно, коли в якомусь колі є можливість підтримати будь-яку тему для розмови, тому що ви це знаєте, пам’ятаєте ще зі школи. Та й дітям своїм потім зможете допомагати з уроками, зможете щось пояснити дитині і допомогти зрозуміти. А що ви зможете пояснити, якщо самі не будете нічого ні знати, ні пам’ятати. Та й взагалі, дуже приємно спілкуватися з грамотною людиною, а не бидлом, яке плутає ться і ться.
Розумієте?

 Усвідомте нарешті, що все, що ви робите – вам потім в житті знадобиться. І зрозумійте, що це вам потрібно, а не комусь. Ви просто поки молоді, хочете веселитися і не думати навіть про школу і про уроки, але потім, коли ви підростете, ви скажете спасибі батькам за те, що вони вас примушували.

 Але, знаєте, мало змушувати. Потрібно, щоб ви самі хотіли вчитися.
 Прорахуйте, скільки часу вам потрібно на навчання. День триває 12 годин. Якщо ви витратите на книжки години 2, а може і 3, подивіться, у вас буде повно часу на гулянки. Відпочивати адже теж потрібно. Вчитися краще всього з ранку, поки голова свіжа. Можна розділити заняття на два рази, позайматися півтори години, а потім ще півтори години. Удачі!!

Немає коментарів:

Дописати коментар